FIVE OFFSET 5-szörös excentricitású V-AXX® pillangószelepek 

 

Ugyanaz a tervező, aki 2008-ban feltalálta és szabadalmazta a 4-szeres excentricitású pillangószelepet, bemutatja a pillangószelep-kialakítás legújabb fejlesztését. Az első pillangószelep a világon, amely nem a szokásos kúpformát alkalmazza a szelepülék geometriájának kialakításához.

Az újonnan kialakított V-AXX® pillangószelepen a szelepülék alakja korlátozások nélkül megváltoztatható a szelepülék teljes kerületén. Ha szükséges, a szelepülék szöge még a tengely környezetében is 25 ° vagy annál nagyobb is lehet, anélkül, hogy más területeken megváltozna a szög.

Ez csakis az egyedülálló szelepülék kialakításnak köszönhető, amelyet nem egyszerű kúp alkot, hanem egy sokkal összetettebb forma, amelyet a geometria még nem nevezett el. 

 

A LEGÚJABB TECHNOLÓGIA A PILLANGÓSZELEPEK KIALAKÍTÁSÁBAN

 

A korábbi kialakításokban a szelepülék alakja soha nem változott a 3D-s formája mentén.
Az újonnan kifejlesztett kivitelben a szelepüléket alkotó vonalak azonban nem kereszteződnek ugyanabban a pontban, mint egy kúp esetében.
Alapvetően ez azt jelenti, hogy a tervező szabadon megtervezheti a szelepülék szögét a szelepülék teljes kerületén. Ha szükséges, a tengelyeltolás a cső középvonalától nullára állítható, és még mindig súrlódásmentes a szelep.